Yin Yoga / Meditatie en Sound cursus

 

De cursus bestaat uit Yin Yoga oefeningen en verschillende meditatie vormen, veelal gebaseerd op mindfulness. In totaal omvat de cursus 8 lessen lessen van 1.5 uur.

 

Bij Yin Yoga richt je je op je spieren en diepe bindweefsel. Het is langzamer en meditatiever, waardoor je ruimte hebt om naar binnen te keren en af ​​te stemmen op zowel je geest als de fysieke sensaties in je lichaam. Je blijft 3-5 minuten in dezelfde houding, wat helpt om je spieren te stretchen en te verlengen. Tegelijkertijd leer je ook hoe je door je ongemak die je kunt ervaren, kunt blijven ademen.

Welke voordelen zijn te behalen?

Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Door het stretchen van de spieren komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart en ontstaat er een diepe ontspanning.

Tijdens een Yin Yoga les komt het voor dat diepe emoties vrijkomen. Yin Yoga nodigt je uit om bewust te worden van opgeslagen emoties, deze te herkennen en los te laten. 

 

Meditatie/mindfulness verminderd stress, verbetert je focus en concentratie, vergroot empathie/compassie, ondersteunt bij angsten, vergroot creativiteit en ervaart meer levensgeluk.

Sound

Het bijzondere van deze cursus is dat tijdens de lessen veelvuldig gebruikt wordt gemaakt van klankschalen en andere percussie instrumenten zoals koshi's, steel tongue drum, windorgel, oceandrum en rainstick. De klanken zorgen voor een nog intensere ontspanning en gedachten worden nog stiller.

 

2023

Cursus 8x Yin Yoga/ Meditatie & Sound

Lessen donderdagavond: 2,9,23 februari, 9,16,23,30 maart en 6 april.

Tijdstip: 19.00-20.30

Investering: €120,-

Locatie: Zorgpand Rijnlaan, Rijnlaan 37, 8032 JZ Zwolle

(nog 1 plek)

 

Cursus 8x Yin Yoga/ Meditatie & Sound

Lessen dinsdagavond: 21,28 maart, 4,11,18,25 april en 23,30 mei.

Tijdstip: 19.00-20.30

Investering: €120,-

Locatie: Dokter Stolteweg 52

 

 

Wil je meedoen met een proefles om te ervaren wat Yin Yoga, Meditatie en Klank voor jou doet? Zie hieronder de proeflessen

7 maart van 19.00-20.30

Inschrijven voor de cursus of proefles mag per mail:

presentmindfulnessenyoga@outlook.com