8-weekse kindertraining Mindfulness

Kinderen worden dagelijks blootgesteld aan vele prikkels. Zij nemen dit als een spons in zich op met als mogelijke gevolgen: concentratieproblemen, spanning, angst en piekergedachten. Het is een waardevolle training waarbij het kind centraal staat. Het is een training die aansluit bij de belevingswereld van een kind en samen met kikker Kees gaan we op ontdekkingstocht. Aan de hand van oefeningen en kikker kees verhaaltjes, leren kinderen o.a. hun adem+lijf kennen en wat het hen wil vertellen.

De inzet van ouders om samen met het kind te oefenen, is erg belangrijk gedurende de training en ook na de training. Hoe meer er geoefend wordt, des te groter het effect van de training zal zijn. Tijdens de training wordt een zaadje gepland en vanuit daar kan er verder gebouwd worden. Het onderhouden van de oefeningen is misschien wel de grootste uitdaging.
Tijdens de training wordt de aandachtsspier getraind. Net als in de sportschool is oefening nodig om je spieren sterk te maken en als je die spierkracht wil behouden, zal je moeten blijven trainen. En zo werkt het ook met de mindfulness training voor kinderen. Het oefenen wordt vaak als een waardevol moment ervaren die je samen met je kind hebt en daarbij geeft het een rust en ontspanningsmoment voor zowel het kind als de ouder.

Voordelen training:

-Beter ontspannen en rust nemen

-Beter om kunnen gaan met lastige gevoelens en emoties

-Impulsief gedrag neemt af

-Betere concentratie

-Meer (zelf)vertrouwen

-Beter grenzen voelen en aangeven

-Pestgedrag neemt af

 

Methode:

De training is gebaseerd op de methode Eline Snel. De training is ingedeeld in twee leeftijdsgroepen, namelijk 5 t/m 7 jaar en 8 t/m 11 jaar.

 

Wat krijg je bij een individuele training;

- intakegesprek Ouder en Kind
- boek ''stilzitten als een kikker''
- 8 lessen van 45 minuten
- audio meditatie oefeningen voor thuis
- wekelijkse mail met uitleg lessen, tips en oefeningen  - De ouder sluit de laatste 5 minuten aan.
- eindgesprek 

 

Individuele 8-weekse Kindertraining op aanvraag

Tijdstip: in overleg

Investering: €395,-

Locatie: Dokter Stolteweg 52, 8025 AX Zwolle

Samen stemmen we een dag en tijdstip af voor de training.

 

8-weekse training op school op aanvraag

Tijdstip: in overleg.

Locatie: klaslokaal school

Investering: voor scholen hanteer ik een uurtarief