Weekendretraite

30 juni t/m 2 juli

In de lente organiseer ik weer een retraite waar je even helemaal terug naar jezelf kan, terug naar de basis.  Een weekend in de natuur met gelijkgestemden. Bij aankomst word je uitgenodigd je mobiele telefoon uit te zetten. Hoe fijn is het om dit weekend vrij te zijn van prikkels buitenaf en social media, zodat je je volledig op jezelf kan richten.

Dit weekend geeft ruimte en aandacht voor jouw persoonlijke proces. We gaan tijdens de retraite samen vanuit Yin Yoga, Meditatie en Klankreis starten om vertrouwen en rust in je lijf te ervaren om vervolgens over te gaan naar een goed begeleide stress en trauma release oefening gevolgd met ademwerk.

Je verwerkt oude pijn, trauma, spanning en stress, waardoor de ballast die je meedraagt vermindert en/of oplost. Dit geeft je letterlijk en figuurlijk meer lucht!

Het gebeurt regelmatig dat je tijdens dit weekend mooie inzichten over jezelf en je patronen krijgt en de klachten die je vanuit trauma, stress en spanning hebt, verminderen of oplossen. 

De groep is bewust klein zodat ik jou met warme aandacht kan begeleiden.

Meditatie vermindert stress, verbetert je focus en concentratie, vergroot empathie/compassie, ondersteunt bij angsten, vergroot creativiteit en ervaart meer levensgeluk.

Yin Yoga brengt lichaam en geest in balans. Het beoefenen van yoga zorgt o.a. voor sterkere spieren, vergroot flexibiliteit, verbetert balans, verbetert de bloedcirculatie en helpt ontspannen. Door het stretchen van de spieren komen spanningen en stress los. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart.

Klankreis meditatie zorgt ervoor dat er meer ruimte komt voor je rechter hersenhelft (gevoel, intuïtie, creativiteit) waardoor je je makkelijker kunt ontspannen en dichter bij jezelf kan komen. De herhalende klanken en voelbare trillingen brengen je in een andere, diepe staat van bewustzijn. Gedachten komen tot rust, je hart opent zich. Tijdens de klankontspanning heb je vaak geen besef van tijd en ruimte. Je hoeft even helemaal niets.

De stress en trauma release oefening is een oefening die helpt diepliggende spierspanning, veroorzaakt door inspanning, stress of trauma, los te laten. Door middel van een natuurlijk trilmechanisme in spier- en bindweefsel wordt spanning afgevoerd.
Het helpt je herstellen na intensieve gebeurtenissen of periodes van stress, spanning of trauma.

Bij de ademsessie verbind je de ademhaling en ga je jouw unieke proces in. Door je adem te verbinden, verbind je met jezelf met wat er van binnen bij jou leeft. Oude pijnen en geblokkeerde energie kan je loslaten. Bijzonder aan samen ademen is, dat je met elkaar een energetisch veld opbouwt, die ondersteunend werkt voor elkaar. Het samen ervaren van dit proces zorgt voor verbinding en geeft vaak herkenning in gezamenlijke thema's. De yin yoga en klankreis voorafgaand de ademsessie, zorgt ervoor dat je al meer in je lijf en in ontspanning bent gezakt. Dat zorgt ervoor dat we ons beter kunnen openen en loslaten. De ademsessie begeleid ik samen met Glenn Atle Salvesen. Een ervaren ademcoach bij de Ademleraar. Meer over Glenn en wat hij doet, lees je op https://www.deademlaar.com/

Bij Yoga Nidra leidt een stem je door verschillende fases. Doordat jij alleen maar de stem hoeft te volgen, kan jij lekker ontspannen. Behalve diepe ontspanning, heeft Yoga Nidra ook het doel om je onderbewustzijn op te schonen van stress.

Dit weekend wordt gegeven bij "het Binnenerf" in Nieuwleusen. Deze locatie is gelegen bij Nieuwleusen, nabij de prachtige natuurgebieden het Vechtdal, het Reestdal en de Zwarte Dennen. Het Binnenerf is omgeven door bomen en biedt veel rust en privacy.

De sessies worden gegeven in de Yurt, een bijzondere ervaring.

Er is een fijn en gevarieerd programma met daarbij voldoende vrije tijd voor jezelf. Mogelijk maak je graag een wandeling in de omgeving of duik je lekker in de hangmat met een boek.

Iedereen is welkom, van beginners tot mensen die al ervaring heeft met yoga, meditatie en ademwerk.

We overnachten in tentjes. Je kan je eigen tentje meebrengen. Indien je geen eigen tentje hebt, dan zorg ik dat er een tentje voor je klaar.

 

Er zijn totaal 6 plaatsen ( Laatste plek vrij)

Investering: €365,-

Bij minimaal 5 deelnemers gaat de retraite door.

 

Inbegrepen:

- 2 overnachtingen

- alle maaltijden (vegetarisch)

2x avondeten

2x ontbijt

1x lunch

- fruit

- thee en koffie

- yin yoga

- yoga nidra

- meditaties

-  klankreizen

- stress en trauma release

- ademwerk

- vuurkorf

 

Optioneel bij te boeken op zaterdagmiddag:

- reiki behandeling

- holistische massage

 

Niet inbegrepen:

- vervoer

- reisverzekering

- annuleringsverzekering

 

Zelf meebrengen:

- slaapzak

- tent (als je een eigen tentje hebt)

- kussen

- zaklamp

 

Programma weekend retraite

Vrijdag:

15.00: aankomst

16.00: opening en eerste meditatie 

17.00: yin yoga

19.00: diner

20.30: meditatie

21.00: vrije tijd

 

Zaterdag:

8.00: yin yoga

9.00: ontbijt

10.00: meditatie & klankreis 

11.00: ademwerk

12.30: lunch + vrij in te vullen

16.30: invulling volgt later

19.00: diner

20.00: klankmeditatie/yoga nidra

20.30: kampvuur (gathering)

 

Zondag:

7.00: stress release/yoga nidra

8.00: meditatie en klankreis

9.00: ontbijt

10.00: gezamenlijke schoonmaak 

11.00: afsluiting

12.00: vertrek

Locatie:

Het Binnenerf
Hulstkampenweg 2a
7711 GZ Nieuwleuse

 

Inschrijving via:

presentmindfulnessenyoga@outlook.com

Na inschrijving volgt de factuur. Bij betaling van de factuur ga je akkoord met de algemene voorwaarden. Het is daarom aan te raden de voorwaarden te lezen alvorens het betalen van de factuur.

 

Lees op onderstaande links meer over: Yin Yoga, Meditatie, Yoga Nidra en Klankreizen.

 

 

 

Zie hieronder de sfeerimpressie van het weekendretraite 2022

 

 

Algemene Voorwaarden Retraite
Word – 16,0 KB 232 downloads