Wat houdt het in?

Tijdens de ochtendretraite zullen bewust bewegen en de adem centraal staan. Deze ochtend is een mooie gelegenheid om even ''stil''te staan en volledige aandacht aan jezelf te geven. De ochtend wordt gestart met een stiltewandeling door een groene en rustige omgeving. Na de stiltewandeling gaan we binnen verder met het beoefenen van Hatha en Yin Yoga oefeningen. Na de Yoga oefeningen is er een korte pauze waarin er thee en fruit voor je klaar staat. Na de pauze gaan we verder met Mindfulness oefeningen.

Voordelen?

Natuur, stilte, yoga en mindfulness zijn een bijzonder mooie combinatie die er voor zorgt dat je je volledig op je zelf kan richten en naar binnen kan keren.

Een wandeling in stilte geeft rust en ontspanning. Door al je zintuigen tijdens de wandeling open te zetten, kan je bewust en nog meer genieten van de mooie natuur om ons heen. Hierdoor kan je even losraken van alle dagelijkse prikkels waarmee we te maken hebben. Ook kan het ruimte brengen voor creativiteit en nieuwe ideeën. Een stiltewandeling doen in een groep kan de ervaring intensiveren.

Mindfulness vermindert stress, verbetert je focus en concentratie, vergroot empathie/compassie, ondersteunt bij angsten, vergroot creativiteit en ervaart meer levensgeluk.

Yoga brengt lichaam en geest in balans. Het beoefenen van yoga zorgt o.a. voor sterkere spieren, vergroot flexibiliteit, verbetert balans, verbetert de bloedcirculatie, helpt ontspannen en verbetert de lichaamshouding.

Voor Wie?

Present Mindfulness & Yoga kiest bewust voor een laagdrempelige insteek. Deze ochtend is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar met of zonder ervaring met Yoga en Mindfulness.

 

Voor meer informatie over datums en en de investering verwijs ik je door naar de pagina Data.


Zwolle Overijssel Spanning Piekergedachten Bewustwording Spieren en gewrichten Overspannen